Valgguide for de slitne og kyniske.


«That’s the thing about getting old … The platitudes get just as old.»

 

 

 

 

mariusVSKS-II

(Glemte jeg å nevne at jeg er allmektig?)

 

 

 

 

2013 er valgår i Norge. Hurra. Norge skal enten få en ny kurs, eller fortsette med den gamle. Og forskjellen? Først og fremst hvem som skal sitte i opposisjon som en gjeng surmulende aper i bur og kaste bæsj. Det er lett å sitte i opposisjon. Og norske politikere har perfeksjonert kunsten til fingerspissene. Det er vel en av grunnene til min politikerforakt. Den skyldes ikke de som sitter i styre og stell, men de som sitter i opposisjon. Det minner alt for mye om den gamle vitsen om trommiser.

Hvor mange trommiser du trenger for å skru i en lyspære? 20. En til å skru i pæra, og 19 til å stå og se på og si «Næh. Jeg hadde ikke gjort det sånn.»

Og som vi alle bør ha fått med oss; «Opposisjonstrang» forsvinner veldig raskt når «opposisjonen» får makt. Når ingenting egentlig forandrer seg, og alle de derre løftene som kom ramlende som drita tenåringer på Danskebåten «glemmes» i tur og orden, hva skjer? De som satt ved makten sist, men nå er «opposisjonelle» blir tøffe i trynet, og vi har trommisvitsen gående på nytt. Og jeg, gammel og satt som jeg er, sitter og ser på, og syns det å skulle «velge et parti» blir bare verre og verre. I år er det ekstra ille. For første gang i mitt liv er jeg partiløs, og jeg trenger en valgguide. Og siden alle valgguider og tester der ute er bare piss, skriver jeg like greit en selv. For de som har det som meg. Trette, lettere paranoide og etterhvert også ganske kyniske. For oss som rett og slett har begynt å lure på om «allmenn stemmerett» egentlig var en god ide.

 

 

 

 

«I can see why the galaxy needs ruthless dictators now and then.»
«They get things done?»
«They don’t give a damn about the consequenses.»

 

 

 

 

Demokrati er tanken på flertallsstyre. En mann (eller kvinne), en stemme. Alles stemmer er like viktige, og alles stemmer skal bli hørt. Allerede der tryner demokratiet for meg. Beklager å måtte si det, men alles stemmer er ikke like viktige. Hvis nettavisenes kommentarfelter har lært meg en ting er det at Norge er fullt av landsbyidioter, og sorry. Jeg har aldri følt meg forpliktet til å lytte til sjuk rauting fra en gjeng som sannsynligvis vil ha store problemer med å finne ræva si når de skal klø seg. Hele dette idealet om at «hvem som helst kan bli statsminister», herregud er det egentlig ønskelig? Se for deg at en av disse nettavisskrotingene stiller til valg etter et veddemål i fylla, og en hel drøss stemmer på krøkka som en fleip. Gratulerer. Det er din nye statsminister. En fyr som kan finne på å gå på talerstolen i FN, og vræle «DREKKA, DREKKA, DREKKA!» På den andre siden, hvis du virkelig ville ha «forandring» har du fått det. Jippi.

siv-jensen-intens

Sannsynligvis mer enn deg.

Jeg vil faktisk ha en statsminister som er smartere enn meg selv jeg. Jeg er overhodet ikke kvalifisert til å styre en nasjon, derfor syns jeg det er desto viktigere at den jobben overlates til noen som faktisk er det. Og ikke minst til noen som gidder. Og det å i det hele tatt holde ut politikk …

Tenk litt på det. Siden vi lever i et demokrati så forventes det at du som politiker tar alle like seriøst. Hver jævla dag. Og der ligger demokratiets største feil. For å kjøre bil må du ha et sertifikat. For å pusse opp et bad må du ha et sertifikat. Men for å være med på å bestemme vår felles framtid holder det at du er født innenfor et geografisk avgrenset område?

Demokrati betegnes ved et prinsipp vi dessverre ikke kommer unna: Kvaliteten på våre ledere avtegner kvaliteten på velgerne. Hvis du synes politiske debatter har blitt fordummende, polariserte og altfor forenklede, så er faktisk det vår egen feil. Hvorfor skal politikere uttale seg reflekterte og nyanserte når de er satt til å lede en nasjon som består av selvsentrerte mennesker som vræler etter enkle og kjappe løsninger på problemer som ikke har noen? Så hvem vet, kanskje «valgsertifikatet» hadde vært en måte å luke ut skrotingene på?

En enkel test. Hvis du f.eks. mener at eldreomsorgen kan forbedres med å gjøre soningsforholdene for innsatte i norske fengsler verre og mer inhumane, beklager. Du er for dum til å stemme. Hvis du blir svimmel av å ha mer enn en tanke i hodet samtidig, beklager. Du er for dum til å stemme. Hvis du innbiller deg at grunnen til at livet ditt ikke går på skinner er at mennesker som er mørke i huden kommer til Norge, beklager. Du er for dum til å stemme. Hvis du har fått deg for deg at menn som er glade i andre menn påvirker din heterofile livsstil nevneverdig, beklager. Du er for dum til å stemme. Joda, du har en stemme. Det betyr derimot IKKE at noen er programforpliktede til å lytte. Men det er demokratiet har blitt. Hvis du lurer på hvorfor den politiske debatten har blitt så skrekkelig som den har blitt, ta en titt i speilet. Det er en refleksjon på oss som stemmer. Vi har fått nøyaktig det vi fortjente.  Hurra for oss.

 

 

 

 

«The Synril claimed to have found the path to eternal peace.»
«What happened?»
«The Ditakur preferred war and wiped them out.»

 

 

 

 

jagland-t-up

Kjekt med en dypere forklaring.

Nå vil likevel et «intelligentsia-styre» føre til en del problemer. «Intelligentsia» har av en eller annen grunn blitt et negativt ladet ord i Norge. Det er nemlig ikke «folkelig». Det er ikke for «folk flest». Og hva forteller det oss egentlig? Enkelt: «Folk flest» er idioter som vil ha seg frabedt intelligente og oppegående ledere, noe dagens politiske landskap gjenspeiler helt strålende. Det er bare å innse: I et land hvor «intelligens» har blitt et skjellsord, vil ikke de intelligente ha særlig gode kår i styre og stell. Så min drøm et valgsystem basert på intelligens forblir nok mitt private luftslott. «Det norske hus» er i praksis en fribryterarena.

Og fribryting er faktisk en ganske god analogi til norsk politikk anno 2013. Jeg forsøkte faktisk å se fribryting på TV2 Zebra, og ble etterhvert fullstendig fascinert av denne kunstformen.

bondevik-intens

Johannes Itten ringte. Han er veldig skuffet.

Det som slo meg med fribryting var nemlig hvor lite de egentlig brøt med hverandre. Det var tydeligvis mye viktigere å stå rett opp og ned med en mikrofon, ikledd noe som strengt tatt ville fått Liberace til å rødme av skam, og slenge dritt til hverandre. Og de få gangene de faktisk møttes i ringen … Helt fantastisk. Det var vakkert. Grasiøst. Nydelig koreografert. Og 100% fake. (Misforstå meg riktig, dette betyr ikke at fribrytere ikke blir skadd, men det kan vel knapt kalles «konkurranse». «Ekstremteater» er vel en bedre betegnelse.) Og fribryterne er skuespillere. Dyktige sådann.

 

Hemmeligheten bak vellykket fribryting er nemlig det indre dramaet i denne verdenen. Fribryterne skaper med sine «mikrofon-performancer» en egen verden, hvor hvem som hater hvem og hvorfor, avtegnes så overtydelig at hvem som helst kan følge med. Og jeg skal ærlig innrømme det, dette var en av grunnene til min fascinasjon av fribryting. Det er et narrativt aspekt til opplevelsen, som gjør det hele … Fullstendig absurd. Og deri ligger det geniale: Å skape denne falske følelsen av «intenst hat» mellom mennesker som får GODT betalt for det … Det er en fantastisk dom over menneskeheten. Det er nøyaktig hva vi fortjener. Det er en skremmende presis avtegning av den menneskelige utvikling, som vi selvfølgelig tok med oss over i politikken.

jagland-look

(Helt i orden. Jeg hørte ikke etter uansett.)

Politikernes vanskeligste utfordring er nemlig å overbevise oss om at de er «bitre motstandere». Og ærlig talt, er det noen som egentlig fortsatt tror på det? (Det må vel i såfall være de som fortsatt tror at fribrytere hater hverandre på ordentlig?) La oss stikke fingeren i jorda litt. Politikere er vaktmestere, ansatt av folket for å ivareta AS Norge 4 år i slengen. Du leste riktig. De er våre ansatte. Og gjør de ikke en god jobb, kan vi gi dem sparken, med å la være å stemme på dem. Og deri ligger demokratiets stor problem. «Folk flest» er idioter, noe som selvfølgelig fører til at vi får idioter i styre og stell. Og motvekten? En gjeng idioter som sitter på sidelinjen og sutrer om absolutt alt, også kjent som «opposisjonen». Og akkurat som i fribryting, masse skrik og skrål, vanvittig mye posering, floskler som renner ut som en slags bisarr diare … Og selvfølgelig; Null substans. Og jeg må bare spørre: Er virkelig «moderne demokrati» den smarteste styreformen vi kunne hoste opp? Men ikke fortvil: Jeg er forberedt. Istedet for klage, (noe nordmenn har perfeksjonert til fingerspissene) skal jeg faktisk gjøre noe uhørt: Jeg skal bidra med det Norge (og resten av verden) trenger. En løsning.

 

 

 

 

«Is Quarian politics always like that?»
«No. Sometimes it actually gets ugly.»

 

 

 

 

Det mest opplagte alternativet til demokrati er selvfølgelig intelligentsia-styret. Vi kan like gjerne innse det, vi er dumme drittunger som trenger en barnevakt. Det er likevel ikke et levedyktig alternativ, siden vi er drittunger som nekter å innse at vi ikke vet vårt eget beste. Så min løsning er basert på et enkelt spørsmål: Hva er det egentlig vi har gjort oss fortjent til? Mine damer og herrer, jeg gir dere framtidens politiske vei i Norge: Flertallsbasert enmannsvelde.

siv-jensen-stylish

Eller opp i rumpa. The sky is the limit.

Dette er en løsning jeg virkelig ikke tror hjelper på sikt, men likevel er det den eneste naturlige løsningen på all denne forvirringen demokratiet har gitt oss. Det er nemlig på tide at vi tester en hypotese: Alle disse bananene som skriker etter «forandring», hvor interresserte er de egentlig i dette? Og ikke minst; Hvor mye innsats er de villige til å yte?

Her er det min visjon kommer inn i bildet. Det er nemlig på tide vi innser en ting: Uansett hvem som vinner valget så kommer det til å medføre en «skuffet» opposisjon. (Egentlig er de hoppende glade. De kan syte uavbrutt i 4 år, og de slippper å ta ansvar, men det visste du vel allerede, eller …?) Så for å slippe alt dette, er det på tide gi «folk flest» det de ifølge seg selv ønsker: Direkte ansvar. Du ville ikke ha det. sa du? For sent. Det er på tide å «put your money where your mouth is.»

«Flertallsbasert enmannsvelde» tar «en mann, en stemme» konseptet, til det neste logiske steget: En mann, et parti. Det er på HØY tid at alle nordmenn tar sitt samfunnsansvar alvorlig, og oppretter sitt eget enmannsparti. Dette gjør vi etter «pay it forward-prinsippet». Du skriver under på ALLE partierklæringer som kommer ramlende, uten spørsmål, og vi andre gjør det samme. Slik vil vi alle ha de nødvendige underskriftene vi trenger for å registrere et parti på null komma niks.

Mariuspartiet-Heil

Ville du kjøpt en bruktbil av denne mannen?

Når valgdagen kommer gjør vi alle vår borgerplikt, (strengt tatt en rettighet, men …) og stemmer på oss selv. Det er nå moroa med «Flertallsbasert enmannsvelde» kan begynne. Siden vi alle har fått like mange stemmer kan vi nemlig alle med like stor rett utnevne oss selv til valgvinnere. De neste 4 årene vil egentlig bli en episode av «Robinson Ekspedisjonen» med 5 millioner deltagere. Allianser vil bygges, løfter vil inngås, folk vil lyve, bedra og selge sine egne bestemødre for å komme seg opp og fram i dette vidunderlige systemet. Og når det endelig har blitt kåret en seierherre? Sorry mac. Det har gått minst 4 år, og da er det på tide å stemme på seg selv igjen, og moroa kan begynne på nytt. Vi har endelig fått det vi ønsket, direkte ansvar. Er det ikke vidunderlig?

Og for å gi dere den EGENTLIGE rosinen i pølsa med «flertallsbasert enmannsvelde», det som faktisk gjør det til den kanskje mest levedyktige styreformen verden NOEN gang har sett: 4 år med folk som lyver, bedrar, går over lik for å fremme seg selv og sin egen posisjon … Du gjettet det. Det er det vi har nå. «Flertallsbasert enmannsvelde» vil ikke forandre en dritt. Det vil bare overbevise folk om at ting har forandret seg. Og innse det: Det er den egentlige «forandringen» mennesker alltid har ønsket seg. Og den eneste vi egentlig fortjener. Godt valg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklamer
Categories: Bisarre innenriksinnfall., Personlig rant. | Stikkord: , , | Legg igjen en kommentar

Innleggsnavigasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: